• Så Gör Du Perfekt Napolitansk Pizza Hemma i Din Vanliga Ugn: Snabbt och enkelt men ändå så gott

  Så Gör Du Perfekt Napolitansk Pizza Hemma i Din Vanliga Ugn: Snabbt och enkelt men ändå så gott

  PUBLICERAD 2024-01-21

  Mitt i vinterns kalla grepp drömmer vi oss ofta bort till varmare trakter. Och vad kan vara mer upplyftande än tanken på en autentisk napolitansk pizza? Den goda nyheten är att du inte behöver en biljett till Neapel för att njuta av denna delikatess. Med några enkla tips och tricks kan du återskapa magin i din vanliga ugn, oavsett årstid. Häng med när jag guidar dig genom stegen till att göra den perfekta napolitanska pizzan hemma – snabbt, enkelt och otroligt gott.

  När vi talar om napolitansk pizza, talar vi om konsten att skapa enkelhet. Varje bit är en hyllning till tradition, smak och autenticitet. Att göra napolitansk pizza hemma är mer än bara ett sätt att mätta hungern det är en inbjudan att ta del av en kultur där kvalitet, omsorg och passion står i centrum. I detta inlägg dyker vi djupare in i vikten av att välja rätt råvaror och delar med oss av ett grundrecept för en oemotståndlig tomatsås, samt två genuina napolitanska fyllningar som kommer att föra din pizzakväll till nya höjder.

  Vikten av Kvalitetsråvaror

  I hjärtat av varje äkta napolitansk pizza ligger kvaliteten på dess råvaror. Detta är inte ett tillfälle att kompromissa eller ta genvägar. Från den mjukaste mozzarellan till de mest aromatiska San Marzano-tomaterna, varje ingrediens spelar en avgörande roll i skapandet av den perfekta pizzan. Det är denna hängivenhet till kvalitet som förvandlar en enkel måltid till en kulinarisk upplevelse. Kom ihåg, när du väljer dina råvaror, väljer du även smaken och själen i din pizza.

  Ingredienser till pizzadeg (2 pizzor):

  500 g italienskt ”00”-mjöl
  325 ml vatten (kallt)
  10 g salt
  3 g färsk jäst

  Ingredienser till tomatsås:

  1 burk (400 g) San Marzano-tomater, krossade
  1 tsk havssalt
  1-2 färska basilikablad
  1 vitlöksklyfta, valfritt

  Tillagning:

  1. Börja med Degen: Lös upp jästen i vattnet och blanda sedan försiktigt in mjölet och saltet. Knåda degen tills den är smidig, cirka 10 minuter för hand. Låt den sedan vila övertäckt i rumstemperatur i minst 8 timmar, helst över natten.
  2. Förbered Tomatsåsen: Blanda krossade San Marzano-tomater med en nypa salt. Här behövs ingen uppvärmning enkelheten låter tomaternas naturliga smaker lysa igenom.
  3. Forma Degen: Dela degen i 250 grams-bitar och forma till bollar. Låt vila i ytterligare 2 timmar.
  4. Ugnen: Det trickiga med napolitansk pizza är den höga baktemperaturen. Värm din ugn till dess högsta temperatur, med en pizzasten placerad inuti, minst en timme i förväg.
  5. Utbakning: Sträck ut degen för hand för att forma din pizza. Toppa försiktigt med tomatsås, färsk mozzarella, och färska basilikablad.
  6. Bakning: Använd en pizzaspade för att försiktigt flytta pizzan till pizzastenen. Baka i 5-7 minuter eller tills kanterna är gyllenbruna och osten bubblig.
  7. Servering: Servera omedelbart och låt varje tugga föra dig närmare Italiens varma kust.

  Två Genuina Napolitanska Fyllningar

  1. Pizza Margherita

  Tomatsås, enligt ovanstående recept
  Färsk mozzarella (fiordilatte), handskuren i tunna skivor
  Färska basilikablad
  En nypa havssalt och en skvätt extra jungfruolivolja

  2. Pizza Marinara

  Tomatsås, enligt ovanstående recept
  2-3 vitlöksklyftor, tunt skivade
  En handfull färsk oregano eller en nypa torkad oregano
  En skvätt extra jungfruolivolja
  (Valfritt) Ett par ansjovisfiléer för extra smak

  Tillaga dessa pizzor i en väl uppvärmd ugn på högsta möjliga temperatur, på en pizzasten om möjligt, tills kanterna är gyllenbruna och osten bubblar. Kom ihåg att enkelhet är nyckeln till autenticitet. Genom att välja kvalitetsråvaror och följa dessa recept, kan du skapa en autentisk napolitansk pizza som inte bara smakar underbart, utan också bär med sig en bit av Italien rakt in i ditt kök.

  Att skapa en autentisk napolitansk pizza hemma i din vanliga ugn behöver inte vara en dagdröm. Med dessa steg kan du enkelt förvandla din kök till en liten bit av Italien, även mitt i den kyligaste vintern.

  Buon appetito,
  Emilia

Mest läst